dinsdag 13 september 2011

"Dat hebben we verdiend!"


"Een lekkere lunch?" Nee, een hele dag op stap met de collega's! Voor we ons in de drukte van het najaarsseizoen storten, een dagje eruit. Lekker relaxen, bijpraten en meteen iets leuks doen. De feestcommissie stelde vast, dat het uitstapje deze keer naar Hoorn zou gaan. Vanwege: lekker dichtbij, prachtig stadje met mooie gevels en gezellige haven, ruime parkeermogelijkheden, goede shopmogelijkheden. Om 10 uur stipt kwam de groep, zoals afgesproken, aan bij Bagels & Beans. Klein, maar gezĂ©llig! En lekkere koffie met heerlijk gebak - wortel-, chocolade en appeltaart is getest en uitstekend bevonden. Toen.. stadswandeling (haal 'm bij de VVV tegenover het station) ...de ene mooie gevel na de andere.




Het weer was prima met mooie wolkenluchten en gelukkig droog. Heerlijk voor een wandeling door de stad en langs het water.



Lunchen bij de Waag en weer troffen we het! Op de eerste rang bij de allerlaatste kaasmarkt van het zomerseizoen.



Uitgebreide uitleg en veel heen en weer lopen met de berries en de kazen. De wagens reden af en aan. De kinderen van de Dagopvang, die op bezoek waren, mochten meerijden en genoten ervan. 's Middags brachten we een bezoek aan het Parfumflessenmuseum in Winkel. Dames... een aanrader! Elke middag om twee uur kun je mee met de rondleiding. Wat een mooie collectie is er te zien. Flesjes in soorten en maten en verpakkingen... juweeltjes! Er is nu een extra opstelling rond de flessen van drie generaties Lalique. Ruim opgesteld, mooi uitgelicht - prachtig.

Geen opmerkingen: