zaterdag 29 oktober 2011

Afscheid - collega's uitwuiven

Ja, en dan is het echt zo ver... de dag van het afscheid is echt aangebroken. Weken zijn ze al bezig met opruimen, inwerken op de andere plek, werkoverdracht, overleg met collega's die blijven.. wat een gedoe allemaal! Bij de koffie met taart vloeien toch de tranen, we sluiten een periode af!  En wat voor eentje - heel hard gewerkt, veel plezier gehad, veel met elkaar gedeeld, veranderingen doorstaan en aangepakt om het fijn te maken voor de klanten.

We zijn altijd een goed team geweest. Nu gaan we beginnen aan een nieuwe periode.


Bossen bloemen, lekkere wijn, bonbons, kaarten, goede wensen met bedankjes, alles staat bij de bureau's uitgestald.
Wij geven bloembollen met toepasselijke namen.Plant ze in de tuin en in het voorjaar verschijnt een vrolijke herinnering aan je collega's.

Afscheid - vieren wat er bereikt is..

Bijeenkomst van alle medewerkers om te vieren, dat er heel veel werk verzet is voor de reorganisatie. Volgende week, 1 november, gaan we in nieuwe teams  en vaak ook op een andere plek,  aan het werk.

Door het  oplichten van een klein tipje van de sluier, was bekend gemaakt, dat we op stap gaan met een Blackberry - ooo, een speurtocht, dus... 
Okee, gemakkelijke schoenen aan, daar gaan we dan!




Naar de eerste plek, foto maken van één of meer teamleden, vraag beantwoorden, antwoord mailen.
Wachten op de volgende opdracht... Zo worden we door de stad gestuurd. Wel leuk, zo met een klein ploegje bezig zijn. Bonuspunten verdienen door te ruilen - ooh, daarvoor heeft de teamleider dat luciferprikje gekregen. We worden er doldriest van, wat kan het je schelen... dan vraag ik toch of ik die oude mevrouw mag zoenen.. Of de slager dat flesje berenburg wil ruilen voor iets uit zijn winkel ( jahoor, vier droge worsten en een stuk grillworst krijgen we mee).

Collega typt en mailt zich de blaren op de vingers en de opdrachten stromen binnen. Voor we het weten is het genoeg geweest en kunnen we ons weer op de basis melden. We zijn op een gedeelde derde plaats geëindigd! Joepie.... alleen heel jammer, dat onze fles Berenburg van Weduwe Joustra uit dat beeldige winkeltje (geruild tegen de worsten), nu naar de winnaars gaat.
In het voorbij gaan bekijk ik de etalage van de boekhandel - ziet dat er even leuk uit... Kan ik wat van leren!

Hartenproject 43 - Cheek to cheek

Heaven, I'm in heaven and my heart beats so that I can hardly speak...









"Remember, Ginger Rogers did everything Fred Astaire did, but she did it backwards and in high heels."




woensdag 26 oktober 2011

Round Robin - Matroesjka

Vandaag kwam er weer een nieuw RoundRobin boekje.

En kijk eens hoe dik het al is:


Deze keer is één van de interessegebieden de Russische Matroesjka poppen, ook wel nesting dolls genoemd. Soms zitten er wel 8 poppetjes in, die steeds kleiner worden.
Voor ik iets ga  toevoegen, wil ik eerst maar wat research doen. Je ziet ze heel traditioneel, maar ook allerlei andere uitvoeringen. Dat zou ook een leuk verzamelonderwerp zijn...


Hier en hier zie je een uitgebreide collectie. Ik heb in de vitrine van de bibliotheek al eens een verzameling Russisch lakwerk gehad, met de meest delicate beschilderingen. Juweeltjes... (de foto's staan bij Weblog - nu niet bereikbaar).




dinsdag 25 oktober 2011

Nederland Leest - 2011

Het leven is verrukkelluk!



Beneden staat alles klaar voor de klanten:

Boekjes in stapeltjes, tasjes voor de leesgroepen, die zich hiervoor aangemeld hebben, Grote Letteruitvoering - ook een doosje vol. In een envelopje apart, zitten de bonnetjes voor de e-boekuitvoering. Kijken, of hier ook al animo voor is...
En vooral: iets lekkers.... lollies en záalige bonbons.
Boven heeft de stagiaire de grote banieren tegen de muur geplakt:


Elk jaar weer prachtig om te bekijken en te lezen.
Er komt ook nog een literair diner... heerlijk eten na bespreking van het boek.

zondag 23 oktober 2011

Ochtendwandeling

Een lange wandeling is heerlijk - vooral als het nog heel vroeg is...


Nog geen tien minuten gelopen en dan al dit uitzicht over de weilanden.


En nét toen ik dacht: " ik ben zeker wat te vroeg" . was hij er toch!


Hartenproject 42 Heartaches


                                       I've got heartaches by the number, troubles by the score
uit 1959, een hit van Guy Mitchell. Ik vond nog een  andere uitvoering:


 

Toch weer opgenomen...


Vrijdagnacht ging het niet goed met mijn moeder. Mijn vader heeft kortte metten gemaakt: op naar de Spoedopname. Nu ligt ze weer op de afdeling - met een longontsteking. Hierdoor is het genezingsproces van de vorige opname gestopt. Nu eerst maar weer op adem komen (letterlijk en figuurlijk).

woensdag 19 oktober 2011

Middag voor mezelf...

Even eruit... tijd voor mezelf ...en wat doe ik dan?
Op naar de lapjes!!

De dichtstbijzijnde quiltwinkel is de Ganzerik. Het is altijd leuk om erheen te rijden, omdat de winkel in een werkende boerderij - wat buitenuit, zit. Ik ging niet alleen om zelf een beetje kleur te snuiven.. Ik ging vooral om het werk van Nel Meijer te bekijken. Zij maakt zulke leuke, creatieve werkstukken - plaatjes!



De dame linksboven heeft een pen van een stekelvarken bij zich. Zo heeft elk portretje een bijzonder detail.

Ik weet, dat er een workshop is geweest over het maken van een dorpje - maar, let op: ook hier weer de eigen toevoeging. Kleine paneeltjes aan weerskanten van het hoofdpaneel, in één kleurfamilie. Hierdoor vind ik het zoveel extra krijgen...en die ondergrond ook. Alsof je naar een zonsondergang kijkt.

Hier kun je ook heel goed terecht voor de mooie Japanse stoffen - zacht en wollig, terughoudende kleuren. Mmm, ik heb moeite met kiezen.
Boven de tafel hangen de voorbeelden van tassen uit een Japans boek. Binnenkort komt er een nieuw pakketje voor een klein tasje met een klein borduurwerkje. Schattig in z'n eenvoud.
Waar ik , na mijn kopje thee en wat bedenktijd, voor koos?
Toch maar bont.... van Ricky Timms.

dinsdag 18 oktober 2011

En...om dat het zo leuk is...



Flash Mob in het station van Antwerpen. Is dit leuk of is dit leuk?

Weer thuis!


Ze is weer thuis - nog niet helemaal de oude... maar het komt weer goed!
Eigenlijk zou ik het moeten verkondigen via Twitter, Facebook en/of Hyves.... zoals het tegenwoordig allemaal gedaan wordt, maar dat hoort niet bij haar.






     jammer, ik ben daar een beetje huiverig voor....

zaterdag 15 oktober 2011

Hartenproject 41 - The Night


In het boek: Kalligrafie: een persoonlijke visie - Karina Meiser, vond is deze tekst in een prachtige uitvoering. Yess, dat liedje ken ik... Bobby Vee zong het.



Maar, toen ik het beluisterde, bleek het een heel andere tekst...
De gekalligrafeerde tekst is een gedicht van Francis William Bourdillon, Engels dichter 1852-1921:

The night has a thousand eyes,
And the day but one;
Yet the light of a bright world dies
With the dying sun.

The mind has a thousand eyes,
And the heart but one;
Yet the light of a whole world dies
When love is done.

dinsdag 11 oktober 2011

Moederhart


Een hartje voor mijn moeder, die vandaag geopereerd wordt...

Tijdschriftentic

Naar aanleiding van het berichtje over mijn tijdschriftentik, kreeg ik van mevrouw Rafel een tip over een nieuw Engels tijdschrift: Mollie Makes. De voorkanten van de eerste nummers zien er prima uit, vind ik. Even kijken hoe het er van binnen uit ziet? Klik op de link en je kunt het eerste nummer doorkijken.

Ik vind ook dit filmpje heel uitnodigend. Dit is het moderne handwerken!


Nu nog iemand opduiken, die een paar exemplaren van het blad mee wil nemen uit Engeland....

maandag 10 oktober 2011

RoundRobin project

Ahh, het wordt steeds leuker om weer een boekje te krijgen. We mailen elkaar, dat het op de post gegaan is.. en dan begnt het wachten op de postbode.
Ik moest vandaag elders boeken uitlenen, dus ActionMan had strenge instructies: geen ommetjes maken voor de post geweest is - achter de brievenbus wachten, want het is een dik pakketje en kan misschien niet goed door de brievenbus...

En bij thuiskomst... ja, daar lag het klaar voor me op het kastje in de gang: een hele dikke envelop..
Dit zat er in: zelfgenaaide omslag met een groot hart erop,


Lintjes er om, belletjes aan een bandje.. dat zakje aan de zijkant lijkt ook erg leuk..

Op deze bladzijde kun je een favoriet recept in de envelop schuiven.
Dat ziet er allemaal erg leuk uit. Snel aan de slag!


zondag 9 oktober 2011

Hartenproject 40 - Sentimental Journey


Ik zit op het ogenblik helemaal in de retro, ook met andere werkstukken voor het RoundRobinproject. Daarom ook bij het Hartenproject die kant op met dit prachtige lied van Doris Day: Gonna take a sentimental journey - dit was de start van haar carriére in 1944.



zaterdag 8 oktober 2011

ik moet iets bekennen....

HandwerkenZonderGrenzen, Selvedge,

Cloth,Paper&Scissors, QuiltingArts...

Ik heb een tijdschriften tik. Handwerk- (allerlei technieken) en  woonbladen - Nederlands, Engels, Duits mag ook, het maakt niet uit.
Flow, Ariadne atHome, VTWonen, landleven, Noorderland, Herenhuis.. in de bieb hebben we van voor het grijpen.




De vakantiegangers brachten deze bladen mee. Genieten geblazen!


En kijk, een interessant artikel in d e Country Living, over het oogsten van hazelnoten en de verwerking ervan. Ik heb dit jaar in groenranden van de stad ook heel veel hazelnoten geraapt. Elk najaar kijk ik er naaruit . Dit jaar was het een grote oogst. Ik laat ze drogen en dan lekker kraken.


Andere vakantiegangers maakten me blij met Scandinavische bladen. Ik had gezegd, dat oude bladen nét zo welkom zijn. En ja, ergens onderweg lag een stapeltje "Sköna Hem" met een "gratis" briefje erop. En dat er dan een familielid zo trouwhartig een stapeltje voor mij in de rugzak meedraagt ... kijk, dat is ware liefde!
Action Man kent mijn tijdschriftentic langzamerhand goed, maar hij trekt een lijn, als ik op zaterdag treuzel bij een doos met oud papier.... (je weet nooit wat erin zit). Twee jaar geleden vond ik een jaargang oude Selvedge op de Weefmarkt in Hoorn. Met lamme armen van het sjouwen bij de auto! Maar..., wat was ik er blij mee. Prachtig uitgevoerd Engels blad over alles wat met textiel te maken heeft.
En.. ken je de bladen van Stampington? Allemaal even leuk/interessant/inspirerend!

vrijdag 7 oktober 2011

Ik heb een wintersetje!

Ik ben klaar voor de herfst met mijn nieuwe setje:


Eerst heb ik dit sjaaltje gebreid van Filisilk garen, wat ik in Zwolle bij Astrid kocht. Ik hield er nog flink wat van over. Daar heb ik nog een paar entrelacwantjes van gebreid.


Helemaal klaar voor een roezige herfst en een natte winter!

Weet je hoe je entrelac breit? Niet? Kijk dan eens naar dit filmpje van YouTube:



woensdag 5 oktober 2011

Superhelden - Kinderboekenweek 2011

Vanmorgen was het een drukte van belang in de bieb - collega en twee stagiaires enthousiast bezig met de voorbereidingen voor de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar "Superhelden - over dapper durven zijn".
Posters klaar?

voorleesgids/boekenmolen klaar?

boeken klaar?
Go Go Go.....

Ik ging eerder naar huis, het was nog niet helemaal klaar - nog even erbij langs lopen:


Het hoekje met de Griffel- en Penselenboekje - nog even de bladwijzers erin steken..

Het heldenboekenhoekje - nog een stapeltje boeken erbij leggen...Door een heldenboek te lezen kun je plaatjes verzamelen.


Prentenboeken over helden..

Het hoekje op de trap is al wel klaar, dat is een prahtige plek voor het onder de aandacht brengen van bijzondere activiteiten zoals nu de KBW.

zaterdag 1 oktober 2011

Hartenproject 39 - Some say ( The Rose)



Een heel oude pagina, een advertentie volgens mij, uit een Engels blad. Ik weet ook niet meer, waar het een advertentie over was, zo lang zit dit blad al in mijn voorraadlade.